Image

Svenskt crowdlendingbolag satsar i Norge

Bolag Kameo blir den första svenska crowdfundingplattformen att förmedla lån till andra länder i Norden. Det innebär att svenska småsparare nu kan investera på flera marknader och ta del i nordiska fastighetsprojekt. Först ut är ett bostadsprojekt i Oslo.
Publicerad den 15 November 2016
Sebastian Harung. Bild: Kameo
Sebastian Harung.

De senaste månaderna har investerarna på plattformen Kameo finansierat ett antal olika fastighetsprojekt i Sverige. Ett omsorgsboende i Göteborg, en flerbostadsfastighet i Södertälje och ett nytt bostadsområde i Mariefred är några av de projekt som tagit in lån via Kameo. Nu breddas möjligheterna till fastighetsinvesteringar ytterligare:

- Alla lån vi har förmedlat hittills har gått till företag på den svenska marknaden, men nu släpper vi vårt första lån utanför Sverige där svenska småsparare får chansen att investera i ett projekt i Norge, meddelar Sebastian Harung, vd på Kameo.

I dag kommer den norska investeringsmöjligheten finnas tillgänglig på Kameos plattform. Än så länge har Kameo enbart gått ut med att det handlar om ett bostadsprojekt i Oslo med en årsränta på 9,5 procent, men nu avslöjas fler detaljer:

- Det är norska Vari Utvikling AS som önskar ta in lån om totalt 11 150 000 svenska kronor för att finansiera byggnationen av två bostadshus i Oslo. Lånet och projektet kommer delas in i fyra etapper och det är den första delen som släpps idag. Nu handlar det om ett lån på 3 270 000 svenska kronor med tolv månaders löptid, berättar Markus Kärrbrand som administrerar finansieringen av lånet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige