Image
Heby Lilla Ramsjö 2:51.
Heby Lilla Ramsjö 2:51. Bild: K2A

K2A köper samhällsfastigheter i Mälardalen

Transaktioner K2A Knaust & Andersson Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva samt tillträtt fem samhällsfastigheter med LSS-boenden i Mälardalen. Säljare är Bällstaudde Projektutveckling och transaktionen baseras på ett sammanlagt fastighetsvärde om cirka 110 miljoner kronor. Förvärvet kommer att finansieras genom banklån samt eget kapital.
Publicerad den 11 December 2020
Annons
Image

De fem fastigheterna innehåller sex lägenheter vardera, inklusive personal- och gemensamma ytor, med en total uthyrningsbar area om cirka 2 320 kvadratmeter. Det sammanlagda hyresvärdet beräknas uppgå till cirka sju miljoner på årsbasis. Fastigheterna har ingångna hyresavtal med Nytida med återstående avtalstid på tolv till 14 år. Nytida är en del av Ambea-koncernen som är Sveriges största omsorgsaktör.

Förvärvet avser samtliga aktier i fem aktiebolag som vardera äger fastigheterna Strängnäs Norra Skogen 1:12, Strängnäs Laven 20, Strängnäs Engel 2, Heby Lilla Ramsjö 2:51 och Katrineholm Ratten 2. Fastigheterna ligger i tätorterna Strängnäs, Mariefred och Åkers styckebruk i Strängnäs kommun, Morgongåva i Heby kommun samt Katrineholm i Katrineholms kommun. K2A har tillträtt förvärven den 10 december 2020.

LSS-boendena är uppförda 2018 till 2020 och med stomme och fasad i trä. Trästommen tillsammans med byggnadernas energieffektiva utformning gör att fastigheterna motsvarar mellangrön, dvs näst högsta miljöklass enligt K2A:s gröna ramverk. Fastigheterna har idag ingen specifik miljöcertifiering men bedöms ha goda förutsättningar för att miljöcertifieras, vilket skulle innebära att fastigheterna kan klassificeras enligt den högsta miljöklassen mörkgrön.
– Vi stärker nu vår ställning i Mälardalen genom dessa moderna LSS-boenden med hög standard. Mälardalsregionen är en prioriterad marknad för K2A, och desto större innehav vi har i regionen desto mer kundnära och effektiv förvaltning kan vi bedriva. Att fastigheterna är uppförda i trä är också det i linje med vår gröna och hållbarhetsstrategi, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige