Image
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB. Bild: K2A.

K2A köper i Vinsta för framtida bostadsutveckling

Transaktioner K2A har tecknat avtal om att, via bolag, förvärva fastigheten Stockholm Skutkrossen 16 i Vinsta. Fastigheten omfattas av ett pågående planprogram för bostadsbyggrätter om cirka 60-70 hyresbostäder i ett strategiskt intressant läge mellan Hässelby och Vällingby i västra Stockholm.
Publicerad den 4 December 2020

Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 8 miljoner kronor. K2A avser att finansiera förvärvet genom banklån och eget kapital.

Fastigheten ligger i Vinsta industriområde där Stockholm stad har som ambition att utveckla området och angränsande Johannelund till en ny stadsdel med 5 000 bostäder och 4 000 arbetsplatser tillsammans med annan samhällsservice och parker. Den aktuella fastigheten har idag en byggnad i ett plan uppförd 1967.

Det pågående planprogrammet bedöms avslutas i slutet av 2021, vilket skulle innebära detaljplanestart 2022 och möjlig byggstart under 2026.
– För oss på K2A är det här ett litet men mycket spännande förvärv där vi får vara med i en tidig fas och påverka hållbarhetstanken i ett framtida byggrättsprojekt. Vinsta är ett område med stor utvecklingspotential och vi bedömer att det redan idag finns stor enighet om att utveckla det till en ny levande stadsdel för boende och lokalt näringsliv. Ett projekt i Stockholm med etablerad infrastruktur, stora grönområden och närhet till det planerade Förbifart Stockholm gör läget särskilt intressant, säger Johan Knaust, vd för K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige