Image
Johan Knaust.
Johan Knaust. Bild: K2A

K2A köper i Sundsvall

Transaktioner K2A förvärvar samhälls- och bostadsfastigheter i Sundsvall.
Publicerad den 28 Maj 2021
Annons
Image
K2A köper i Sundsvall. Bild: K2A
K2A köper i Sundsvall.

K2A Knaust & Andersson Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva del av fastigheterna Sidsjö 2:41 och Sidsjöhöjden 14 i Sundsvall från Sidsjö Fastigheter, med tillträde den 1 juli 2021. Transaktionen baseras på ett fastighetsvärde om 254 miljoner kronor och hyresvärdet uppgår till cirka 16 miljoner kronor på årsbasis. Efter förvärvet äger K2A en central och attraktiv projekt- och fastighetsportfölj i Sundsvall med närmare 540 bostäder samt en samhällsfastighet med kommunal grund- och förskola och vårdcentral.

De förvärvade fastigheterna ligger i stadsdelen Sidsjö vilket är ett populärt bostadsområde cirka tre kilometer söder om Sundsvalls centrum och innehåller totalt fyra byggnader, varav huvuddelen har totalrenoverats under 2010-talet. Den totala uthyrningsbara arean uppgår till cirka 11 680 kvadratmeter varav 3 280 kvadratmeter bostadsyta fördelat på 63 kooperativa hyresbostäder och resterande 8 400 kvadratmeter utgörs av samhällsfastigheten med i huvudsak kommunal grund- och förskola och vårdcentral. Transaktionen inkluderar även en bostadsbyggrätt om 3 200 kvadratmeter BTA. Samtliga byggnader kommer att miljöcertifieras med Miljöbyggnad iDrift.
– Vi är mycket glada över att vi nu genomfört ytterligare ett förvärv i Sundsvall som är en av landets större kommuner med Sveriges åttonde största lärosäte, Mittuniversitetet. Efter förvärvet har vi uppnått en förvaltningsvolym som skapar skalfördelar och gör det möjligt för oss att anställa egen personal för att serva våra hyresgäster, kommentarer Johan Knaust, vd på K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige