Image
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB. Bild: K2A.

K2A köper för framtida utveckling i Bromma

Transaktioner K2A Fastigheter har tecknat avtal om att, via bolag, förvärva fastigheten Stockholm Isaberg 1. Avsikten är att inleda en detaljplaneprocess för att skapa bostadsbyggrätter om cirka 5 000 kvadratmeter BTA i ett strategiskt läge i Bromma/Ulvsunda.
Publicerad den 21 December 2020

Fastigheten har i dag en tvåvåningsbyggnad med en hyresgäst vars hyresavtal löper till och med den 31 augusti 2023. Ulvsundaområdet är ett välkänt industriområde nära centrala Stockholm med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till både befintliga bostadsområden och flera pågående bostadsprojekt samt kommersiella stråk och grönområden. En detaljplaneprocess kommer att inledas med avsikt att skapa en bostadsbyggrätt med bedömd byggstart 2025. K2A har som mål att alla nyproducerade bostäder ska miljöcertifieras enligt Svanen och ha den högsta miljöklassificeringen mörkgrön i enlighet med K2A:s gröna ramverk.

– Vi stärker K2A:s ställning i Stockholm genom förvärvet av den här fastigheten i Bromma/Ulvsunda, som är ett av få kvarvarande industriområden med byggrättspotential i bra läge nära centrala Stockholm. Utveckling av denna fastighet är en satsning helt i linje med våra tillväxtmål för Stockholm, säger Johan Knaust, vd för K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Savills utveckla transaktionsteamet när nyckelduon lämnar

Karriär Carolina Herling blir ny chef för Savills transaktionsrådgivning när Niklas Zuckerman lämnar för att bli vd för Odd Molly. Samtidigt lämnar också Anders Nordvall sin roll på fastighetsjätten. Niklas Samulesson, vd för Savills Sverige, berättar för Fastighetssverige vad det här betyder för de fortsatta affärerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY