Image
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB.
Johan Knaust, vd för K2A Knaust & Andersson Fastigheter AB. Bild: K2A.

K2A köper för framtida utveckling i Bromma

Transaktioner K2A Fastigheter har tecknat avtal om att, via bolag, förvärva fastigheten Stockholm Isaberg 1. Avsikten är att inleda en detaljplaneprocess för att skapa bostadsbyggrätter om cirka 5 000 kvadratmeter BTA i ett strategiskt läge i Bromma/Ulvsunda.
Publicerad den 21 December 2020

Fastigheten har i dag en tvåvåningsbyggnad med en hyresgäst vars hyresavtal löper till och med den 31 augusti 2023. Ulvsundaområdet är ett välkänt industriområde nära centrala Stockholm med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till både befintliga bostadsområden och flera pågående bostadsprojekt samt kommersiella stråk och grönområden. En detaljplaneprocess kommer att inledas med avsikt att skapa en bostadsbyggrätt med bedömd byggstart 2025. K2A har som mål att alla nyproducerade bostäder ska miljöcertifieras enligt Svanen och ha den högsta miljöklassificeringen mörkgrön i enlighet med K2A:s gröna ramverk.

– Vi stärker K2A:s ställning i Stockholm genom förvärvet av den här fastigheten i Bromma/Ulvsunda, som är ett av få kvarvarande industriområden med byggrättspotential i bra läge nära centrala Stockholm. Utveckling av denna fastighet är en satsning helt i linje med våra tillväxtmål för Stockholm, säger Johan Knaust, vd för K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige