Image
Johan Knaust, vd för K2A Fastigheter.
Johan Knaust, vd för K2A Fastigheter. Bild: K2A

K2A återbetalar obligationer om 400 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Knaust & Andersson Fastigheter (K2A) kommer att återbetala de seniora icke-säkerställda gröna obligationslån om 400 miljoner kronor som man emitterade i augusti 2020 och som hade slutgiltigt förfall den 28 augusti 2023. Återbetalning av obligationslånen kommer att finansieras med egna likvida medel.
Publicerad den 28 Augusti 2023

– Under våren genomförde K2A två större fastighetsförsäljningar till bokfört värde. Ett bevis på att de tillgångar K2A förvaltar – nyproducerade och miljöcertifierade hyresbostäder med hög standard i bra lägen på växande orter – är attraktiva tillgångar, även på en svagar transaktionsmarknad. Försäljningarna innebär också att vi idag har en betydande kassa. Genom att minska belåningen, istället för att sök refinansiering när denna obligation förfaller, stärker vi vårt nyckeltal framåt, säger Johan Knaust, vd på K2A.

Inlösen sker till 100 procent av obligationernas nominella belopp jämte upplupen ränta i enlighet med obligationsvillkoren. Beloppet motsvarar 27 procent av bolagets obligationsskuld och 31 procent av bolagets totala lån med rörlig ränta. Andelen räntesäkrade lån för K2A, proforma per 30 juni 2023, blir efter inlösen 86 procent.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige