Image

JV-bolag lyfter Sagax

Bolag Sagax förvaltningsresultat ökar under årets andra kvartal med 43 procent, mycket beroende på högre resultat från joint venture-bolagen Hemsö och Söderport. Resultatprognosen står fast.
Publicerad den 21 Augusti 2014

Sagax förvaltningsresultat uppgår till 179 miljoner kronor (125) för andra kvartalet.
För halvåret uppgår det till 319 miljoner kronor (238), en ökning med 81 miljoner kronor. Dessa kan hänföras till en större fastighetsportfölj (31 miljoner kronor) och högre resultat från joint ventures (50 miljoner kronor.

Det senare förklaras av att investeringen i Hemsö inte ingår i jämförelseposten för 2013 samt ett betydligt bättre resultat i Söderport till följd av en högre uthyrningsgrad och en större fastighetsportfölj.

Uthyrningsgraden har stigit till 94 procent, jämfört med 92 vid årsskiftet.
För 2014 beräknas förvaltningsresultatet, det vill säga resultatet före omvärderingar och skatt, med nuvarande fastighetsbestånd och tillkännagivna förvärv och försäljningar, uppgå till 670 miljoner kronor. Prognosen tillkännagavs vid avlämnande av delårsrapport för januari-mars 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige