Image

Jubileumsplatsen – en försmak av Region City

Bygg/Arkitektur På måndagen invigdes Jubileumsplatsen intill spår 16 på Göteborgs Central – Det här är den första publika platsen i Region City, sa Jernhusens regionchef Urban Hammarlund, som också berättade att arbetet med en ny plats, "Stationsplatsen" nu är påbörjat.
Publicerad den 4 Juni 2018

Jubileumsplatsen kommer att finnas på plats i fyra, fem år och består av en food court med sex unika matkoncept och en testarena för kommande Region City.

Platsen, i anslutning till Centralstationen och framtida Station Centralen för Västlänken, beskrivs nu som Västsveriges mest centrala plats.

På måndagen var 250 personer på plats för Jernhusens årliga Göteborgsfödelsedagsevent. I går var det exakt tre år kvar till stadens 400-årsjubileum.

Jubileumsplatsen med en temporär designinstallation av moderna containrar placerade med varierande nivåskillnader där krögarna har sina restauranger.

– Vi är övertygade om att mänskliga möten är grunden för all innovation och tillväxt. Med de nya matkoncepten på Jubileumsplatsen tar vi första steget att öppna platsen och göra den känd för göteborgarna och för resenärerna, säger Urban Hammarlund, regionchef på Jernhusen.

Krögarna som flyttar in representerar en populär matkultur i Göteborg, allt från lokal seafood till internationell streetfood. Pigpen by The Barn, Asia To-Go by Market, Gourmetkorv, La Fesque, The Salad Bar och Fruit ‘n Berry kommer alla bistå med sina unika matkoncept. Samtliga är utvalda med omsorg för sin entreprenörsanda och kvalitét på matkoncepten. Tillsammans kommer de presentera en food court med gemensamma sittytor, loungeområde och terrass.

Jubileumsplatsen innehåller också ett odlingsområde och växtexperiment på taket. För den som vill veta mer om Region City och följa planerna finns en utställning på platsen.

Urban Hammarlund berättade också att arbetet med en ny plats, Stationsplatsen, nu har inletts.
– Det handlar om den trafikala angöringsplatsen till framtidens station, vid Västlänkens uppgång, vid sidan av det kommande Jubileumstornet. Vi har nu satt igång arbetet med den här platsen, i ett samarbete med Jernhusen, Higab, Västtrafik och Göteborgs stad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige