Image

JM får markanvisning - för hyresrätter

BYGG På årets första exploateringsnämnd föreslås att JM ges en markanvisning vid kvarteret Tjärtunnan i Stureby för cirka 100 hyresrätter. Det är den första markanvisningen i Stockholm sedan 1990-talet där JM planerar att upplåta bostäderna som hyresrätter.
Publicerad den 13 Januari 2010

- Under 2009 visade vi att vi menar allvar med vårt mål om blandade upplåtelseformer genom att anvisa hälften av 4 111 lägenheter som hyresrätter och hälften som bostadsrätter. Därför är jag mycket glad över att inleda 2010 med den första anvisningen för hyresrätter till JM på över ett årtionde, säger exploateringsnämndens ordförande Petter Lindfors (M).

- Genom att gräva ned kraftledningen kan en plats som i dag är svårtillgänglig och småtrist bli till nya, fräscha och välbehövliga hyreslägenheter. Jag tycker att det är väldigt positivt att vi med detta beslut tillsammans med JM utvecklar den här delen av Stockholm, säger Petter Lindfors (M).

Förslaget består av cirka 100 hyreslägenheter i flerbostadshus norr och söder om Tussmötevägen. Området ligger i en del av kraftledningsstråket genom Stureby som ska förläggas i tunnel. Byggstart beräknas till 2012.

Bostäder i flerbostadshus i Stureby är i dagsläget fördelade på 38,5 procent kommunala hyresrätter, 37,8 procent bostadsrätter samt 23,7 procent privata hyresrätter. Av det totala bostadsbeståndet i Stureby är 32 procent småhus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige