Image

ISS utökar samarbete med internationell fastighetskoncern

AFFÄRER ISS Property Services och LR Real Estate Asset Management AB utökar nu sitt samarbete kring ekonomisk förvaltning av fastighetsbestånd. Den tidigare huvudtjänsten kompletteras genom att ISS även levererar sin nyutvecklade tjänst, Property Intelligence, som är en IT-baserad analys-och rapporteringsplattform för fastighetsbolag.
Publicerad den 26 September 2008

Det utökade samarbetet är ett tillägg till den tidigare överenskommelsen som omfattar ekonomisk förvaltning av ett större fastighetsbestånd i Sverige, Polen, Ryssland, Tyskland, Litauen och de nordiska länderna och sträcker sig över 3,5 år. Det totala värdet på affären uppgår till cirka 30 miljoner kronor.

ISS Property Intelligence är en tjänst baserad på Microsofts senaste spetsteknologi och framtagen tillsammans med Business Vision Consulting. Den hjälper fastighetsförvaltare att få högre tillgänglighet och kvalitet på sin information för att på så sätt få bättre beslutsunderlag och ökad effektivitet i sina interna processer.

– ISS kan inom ramen för den här strategin erbjuda en helhetslösning för uppföljning, rapportering och analys. Det är ett unikt koncept där vi har integrerat våra serviceleveranser med en IT-plattform, kommunikation och datainnehåll i en tjänst riktad till fastighetsägare. Lösningen i sig medför att vi inte bara visar på utfallet av en verksamhet, utan även kan bidra till att ge svaren på varför och hjälpa till att bedöma framtiden med avancerade analysmodeller, Fredrik Hjelmborn verksamhetsområdeschef Förvaltning på ISS Property Services.

– Lägg därtill ISS kompetens inom fastighetsförvaltning, verksamhet och styrning, och vi har ett helt unikt erbjudande mot fastighetsförvaltare, säger Fredrik Hjelmborn verksamhetsområdeschef Förvaltning på ISS Property Services.

LR REAM ingår i den brittiska fastighetskoncernen London & Regional Properties med verksamhet i flera länder. Nu får man en tilläggstjänst som inte bara ökar tillgängligheten för medarbetarna, utan även skapar gemensamma definitioner av nyckelbegrepp och ger en helt annan överblick på redovisningsområdet.

– Det blir en väsentlig skillnad. På det här sättet får vi en mer samlad information direkt från grundsystemen. Alla använder samma information, vilket gör oss ännu mer effektiva eftersom vi nu kan lägga mer tid på att analysera och mindre på att rapportera. Vi räknar naturligtvis med att spara pengar i och med den här investeringen, säger Erik Turai, ekonomichef på LR REAM.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige