Image

Interoc köper mark i Steninge Slottsby – bygger bostäder

Bostäder Steninge Slottsby i Sigtuna, ett stadsutvecklingsprojekt omfattande cirka 650 bostäder och ett utvecklat besöksmål, har sålt mark till Interoc Fastighetsutveckling. Bolaget kommer att bygga 29 friliggande villor och 46 stadsradhus.
Publicerad den 10 Februari 2016

De 29 villorna blir sannolikt i trä och får en klassisk utformning med exklusiva, genomarbetade detaljer och varierande storlekar upp mot 270 kvadratmeter.

Stadsradhusen kommer att ha en yta på mellan 120-160 kvadratmeter och utseendemässigt följa en klassisk engelsk hustradition med putsad fasad i slottsbyns färgskala som känns igen från bland annat Stockholms innerstad. Säljstart sker senvåren 2016 och inflyttning sannolikt i mitten av 2018. Bostäderna kommer att utannonseras via Fastighetsbyråns Sigtunakontor.

- Vi har följt planarbetet med Steninge Slottsby under flera år och är verkligen glada och stolta över att få vara med och förverkliga byn, säger Tom Lerndal på Interoc Fastighetsutveckling. Här har vi en fantastisk chans att skapa en boendemiljö som blir unik i sitt slag med många efterfrågade mervärden som kretsar kring en aktiv fritid och kultur.

Interoc Fastighetsutveckling är ett systerbolag till byggkoncernen Interoc som har utfört en lång rad entreprenader för kommuner och privata fastighetsbolag sedan 1952.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige