Image

Ikano Bostaden köper mark av Solna stad

INVESTERING Ikano Bostaden köper mark av Solna stad. Avsikten är att bygga 190 bostadsrätter. Markförvärvets köpeskilling uppgår till cirka 80 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Mars 2009

Projektet är centralt beläget nära Solna Centrum. Exploateringsavtalet medger att Ikano Bostaden kan bygga 190 bostadsrätter i 5-7 våningshus inom kvarteret Rudan, på platsen där Hagalunds IP idag finns.

I detaljplanen för området inryms även en parkeringsanläggning för cirka 240 bilar, som ska fungera som bullerskärm mot järnvägen. Dessutom har Solna stad möjlighet att anordna två avdelningar förskoleplatser i området.

– Förra året blev vi 1 971 nya solnabor. Staden måste hålla jämna steg med den kraftfulla inflyttningen. Därför är det viktigt att hålla ångan uppe och fortsätta att bygga bostäder för att möta efterfrågan. Jag är väldigt glad att vi har aktörer som Ikano Bostaden som även i dessa tider har förmågan att hjälpa till att utveckla Solna tillsammans med oss, säger Lars-Erik Salminen, kommunstyrelsens ordförande i Solna.

Byggstart för det nya projektet beräknas kunna ske under 2010 och första inflyttning i slutet av 2011.

– För oss är det glädjande att kunna etablera oss i Solna som är en mycket attraktiv och expansiv kommun. Köpet är ett led i vår långsiktiga satsning på projektutveckling och nyproduktion av bostäder och bostadsområden i Stockholmsregionen. Vår målsättning är att inom några år kunna erbjuda våra kunder ett väsentligt större och bredare utbud av bra och prisvärda bostäder i attraktiva lägen, säger Tomas Carlström, vd för Ikano Bostaden.

Markförvärvet är efter indexuppräkning uppskattat till drygt 80 miljoner kronor.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige