Image
Ikano Bank och Ikano Bostad hyr drygt 3 000 kvadratmeter i Koppartråden.
Ikano Bank och Ikano Bostad hyr drygt 3 000 kvadratmeter i Koppartråden. Bild: Skandia Fastigheter

Ikano Bank och Ikano Bostad hyr drygt 3 000 kvadratmeter i Koppartråden

Uthyrning Uppgraderingen av Koppartråden – den före detta kabelfabriken i centrala Sundbyberg – resulterade i ett framgångsrikt koncept. Senast i en tät rad av uthyrningar är Ikano Bostad och Ikano Bank, vars nya kontor på totalt 3 160 kvadratmeter innebär att huset är nästintill fullt uthyrt.
Publicerad den 11 September 2023

I april 2024 flyttar Ikano Bostad in på cirka 2 260 kvadratmeter och Ikano Bank på cirka 900 kvadratmeter i Koppartråden. Med industriromantisk profil och attraktivt läge i Fabriksparken – centrala Sundbybergs nya oas, som Skandia Fastigheter utvecklat till en blandad och levande stadsdel – har moderniseringen av byggnaden blivit en framgångssaga.

Här får Ikano gott sällskap av bland andra Convendum, Henkel och Sats – och nyligen presenterades att Compass Group etablerar sitt nordiska bistro-koncept Lokal i huset.

Ikano gillar läget i Sundbyberg, som även varit deras hemort hittills, och de ville gärna stanna kvar i staden. Ett annat viktigt mål var att samla företagets medarbetare på ett och samma våningsplan, vilket nu möjliggjorts på det översta planet i Koppartråden, där de cirka 3 160 kvadratmetrarna rymmer öppna kontorsmiljöer blandat med fokusrum och stora gemensamma ytor i ett flexibelt koncept.
– Vi ser mycket fram emot ett gott samarbete med Ikano, som precis som vi har ett starkt fokus på långsiktighet. Det känns extra roligt att kunna erbjuda dem lokaler i just den andan, då Koppartråden bland annat har miljöcertifiering enligt BREEAM Very Good och hälsocertifiering enligt Well Core, säger Markus Pfister, fastighetschef för Kontor och Samhällsfastigheter på Skandia Fastigheter.

När Ikano Bostad och Ikano Bank flyttat in i Koppartråden, våren 2024, är 90 procent av husets 12 500 kvadratmeter uthyrda.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige