Image

Hyresfastighetsfonden emitterar inför listning

Bolag Hyresfastighetsfonden Management Sweden genomför en nyemission inför en ansökan om listning på någon marknadsplats.
Publicerad den 9 Maj 2011

Hyresfastighetsfondens affärsidé är att investera i hyresfastigheter i expansiva tätorter med bra direktavkastning. Med värdehöjande åtgärder – exempelvis energisparande åtgärder som sänker driftskostnaderna – och effektiv förvaltning ökar direktavkastningen och värdet, varefter fastigheterna säljs. Bolagets målsättning är att minst 30 procent av vinsten tillfaller aktieägarna i form av utdelning.

Hyresfastighetsfonden investerar inte i storstad, där fastigheter har för låg direktavkastning. Inte heller på landsbygden, där det finns risk att alla lägenheter inte blir uthyrda.

Hyresfastighetsfonden kan även investera i fastighetsrelaterade aktier eller mark som skall exploateras.

Hyresfastighetsfondens vd är Matti Lilljegren, som tidigare har varit vd för ICT Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige