Image
Svea Solars HR-chef Hanna Mannberg.
Svea Solars HR-chef Hanna Mannberg. Bild: Emil Fagander

Humlegården hyr ut 3 000 kvadratmeter till solcellsbolag

Uthyrning Intresset för Humlegårdens satsning Norra Station är stort och bland de kunder som flyttat in återfinns Svea Solar, en av Europas största aktörer inom solenergi och solceller. Här har bolaget etablerat sitt huvudkontor i lokaler om cirka 3 000 kvadratmeter.
Publicerad den 2 November 2022

Fastigheten på Sankt Eriksgatan 117, i mötet mellan Vasastaden och Hagastaden, är en del av Humlegårdens satsning Norra Station. Här skapas skräddarsydda kontorslokaler som stöttar framtidens arbetssätt. Spännande alternativ för mat och dryck samt service som förenklar vardagen ska attrahera både de som arbetar och bor i området. Bland de bolag som valt att etablera sig i kvarteret återfinns snabbväxande Svea Solar.

– Vi är väldigt glada över att Svea Solar, som är ett expansivt bolag i en spännande bransch, har valt Norra Station och Hagastaden. Vi ser ett stort intresse för stadsdelen och vår satsning. Kontoret och dess sammanhang har en viktig roll att spela i arbetet med att skapa en företagskultur och en arbetsplats som attraherar talang, säger John Forselius, Asset Manager på Humlegården.

Svea Solar grundades 2014 och är idag marknadsledande inom solceller i Sverige och är verksamma på ytterligare fyra marknader: Spanien, Tyskland, Nederländerna och Belgien. Idag har Svea Solar över 1 100 anställda och ambitionen är att bolaget ska växa med ytterligare 4 000 medarbetare globalt till 2025. Bolaget har rönt stor uppmärksamhet och har bland annat utnämnts till Årets supergasell av Dagens Industri 2019 och har beskrivits som ett av EU:s snabbast växande bolag 2022 av Financial Times. I valet av lokal var läget viktigt för att kunna accelerera tillväxten och attrahera medarbetare med rätt kompetens.

– Som ett av Europas mest snabbväxande bolag är det viktigt med ett bra kontor för att både attrahera och behålla talang. Vi bygger en stark kultur som kontoret blir en viktig del av. Vårt kontor matchar våra behov och gör att vi kan vara agila, samarbeta och utvecklas tillsammans, vi är väldigt nöjda med samarbetet med Humlegården, säger Hanna Mannberg HR-chef på Svea Solar.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige