Image

Huge köper vindkraftverk

Transaktioner Kommunala Huge Fastigheter köper ett vindkraftverk för 40 miljoner kronor. Verkets produktion ska motsvara tio procent av Huges totala elförbrukning. – Genom investeringen tar vi ansvar för att öka andelen förnybar energi och minskar därmed vår klimatpåverkan, samtidigt som vi får lägre elkostnader, säger Åsa Hedenberg, vd för Huge Fastigheter.
Publicerad den 18 Juni 2012

Med vindkraftverket kommer Huge Fastigheter att kunna ersätta en del av den köpta elen med egenproducerad. Den förväntade genomsnittsproduktionen är cirka 7 300 MWh per år.
Vindkraftverket kommer att byggas på Svartboklint i Bollnäs kommun i Gävleborgs län, med beräknad driftstart i augusti 2013. Kraftverket ingår i en vindkraftpark med flera ägare som delar på kostnaderna för drift och skötsel.

Även Huddinge kommun, Huge Fastigheters ägare, ser positivt på köpet. Kommunen har stort miljöfokus och vill att de kommunala bolagen ska energieffektivisera och satsa på just vindkraft.
– Huddinge är en växande kommun och vi har en tydlig vision om att erbjuda våra invånare ett hållbart samhälle. Huges förvärv av vindkraftverk är helt i linje med detta. Det bidrar till att minska vår klimatpåverkan och ökar andelen förnybar energi, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige