Image

HSB Malmö köper i Trelleborg

Transaktioner HSB Malmö köper hyresfastigheterna Harven 14 och 15 i Trelleborg. Säljare är familjen Nordin.
Publicerad den 10 Augusti 2015
HSB Malmö köper hyresfastigheterna Harven 14 och 15 i Trelleborg av familjen Nordin. Bild: HSB Malmö
HSB Malmö köper hyresfastigheterna Harven 14 och 15 i Trelleborg av familjen Nordin.

HSB Malmö tillträdde fastigheterna genom dotterbolaget HSB Sundsfastigheter i början av augusti.

Fastigheterna är belägna på Borggatan, Engelbrektsgatan och Grönegatan, med gångavstånd till Trelleborgs centrum och den nya tågstationen. Fastigheterna består av två sammanbyggda huskroppar i tre våningsplan. Fastigheterna byggdes 1947-1948 och omfattar 63 bostadslägenheter och bland annat en större lokal.

– Det är fina och välskötta fastigheter! Våra bosparare efterfrågar hyreslägenheter i Trelleborg och tidigare i år förvärvade vi tre andra hyresfastigheter i centrala Trelleborg; med Harven 14 och 15 nästan fyrdubblar vi antalet lägenheter i Trelleborg – från 22 stycken till 85. Det är alltid kul att kunna möta upp våra bosparande medlemmars krav, och vi har för avsikt att växa ytterligare i Trelleborg, men även i de andra kommunerna där vi är verksamma, säger Petra Sörling chef HSB Sundsfastigheter och fortsätter:

– Trelleborg har ett strategiskt läge i Öresundsregionen som kommer att bli än bättre när Pågatågen börjar gå i december.

Catella Corporate Finance Malmö AB har varit rådgivare vid affären.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här går affärerna för Croisette

Bolag Fastighetssverige diskuterar med Nesme Jari som är Senior Associate Leasing vid Croisette. Det här arbetar de med just nu, så här ser kontorsmarknaden ut och på det här sättet fyller de upp tomma butikslokaler.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY