Image

HSB bygger med nytt koncept

BYGG Snart inleder HSB Malmö byggnationen av lägenheter i kvarteret Draken i Husie. 65 lägenheter ska byggas enligt den nya FlexBo-modellen.
Publicerad den 4 September 2008

– Det gläder oss oerhört att vi kan sätta igång byggnationen som planerat. Intresset har länge varit stort, och därför känns det extra roligt att vara en av de första byggherrarna på länge som bygger bostadsrätter i Husie, säger Michael Carlsson, vd för HSB Malmö.

Draken är HSB:s första projekt inom satsningen FlexBo, som innebär ett lite bekvämare, lite tryggare och lite mer lättåtkomligt boende med möjlighet till ett rikt, socialt liv i närmiljön. HSB BRF Draken omfattar 65 lägenheter och ett kvartershus avsett för umgänge, avkoppling och aktiviteter. Projektet har attraherat en bred målgrupp, allt från 30- till 60-talister - i huvudsak från Malmö, men även från kranskommunerna.

– Från den dagen då vi lanserade vårt FlexBo-koncept har vi fått mycket positiva reaktioner och i synnerhet efter att vi valde att applicera det på just HSB brf Draken. Vi planerar därför att tillämpa FlexBo-konceptet på ytterligare projekt, säger Magnus Knutsson, chef för Produktion och Fastighetsteknik.

HSB Malmö kommer att sätta spaden i marken i början av oktober och räknar med att inflyttningen ska äga rum sommaren 2010.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige