Han tillträder 7 januari 2014. I dag arbetar han som Nationell Affärsutvecklingschef Offentlig Sektor vid Samhalls huvudkontor. Han har också en gedigen ledarerfarenhet som direktör vid Försäkringskassan, kommunchef i Bodens kommun samt förhandlingschef och personalchef inom Telia. Han har en fil kand-examen och en utbildning i företagsledning vid IFL.
- Jag är mycket glad att Henry Magnusson börjar som regionchef, säger Hyresgästföreningens förbundschef Jan Johnsson i en kommentar. Vi får en mycket bra ledare med gedigen ledarerfarenhet och stort engagemang för våra idéer.
- Henry Magnusson har haft en rad ledande befattningar och har ett brett kontaktnät som kommer att vara till stor nytta för oss. Henry är också dokumenterat duktig på målstyrning, säger Jan Johnsson.
Henry Magnusson kommer även att medverka i det nationella övergripande ledningsarbetet och ingå i Hyresgästföreningens ledningsgrupp, HLG.
- Jag känner mig glad och förväntansfull inför min nya uppgift. Det ska bli roligt att få träffa och arbeta tillsammans med Hyresgästföreningens medarbetare och förtroendevalda. Tillsammans ska vi arbeta för våra medlemmars bästa, samtidigt som vi skapar ett bra samarbete med hyresvärdar och andra aktörer i regionen som påverkar bostadspolitiken. Maximal nytta för våra medlemmar är vårt fokus i regionen, säger Henry Magnusson.
- Ett bra boende till en rimlig kostnad är viktigt för människor i vårt samhälle. I dag byggs alldeles för få hyresrätter. Bristen på hyresrätter minskar rörligheten på arbetsmarknaden och vi har en situation där unga tvingas bo kvar hemma hos sina föräldrar för att de inte hittar någonstans att bo.
- Lika problematiskt är det för dem som inte har råd att bo kvar efter hyreshöjningar vid renoveringar. Jag har ett stort samhällsengagemang och ser bostadspolitiken som en viktig del av välfärden, säger Henry Magnusson.
Henry Magnusson efterträder Jonny Eriksson, som har varit regionchef i 23 år och nu går i pension. Region Norrland är till ytan största region i Sverige med 37 000 medlemmar, 600 förtroendevalda och 40 anställda.
Juridik I september förra året fick Serneke uppdraget att bygga två nya simhallar åt Göteborgs stad. Nu riskerar projekten att försenas. Och det är inte det enda projektet där framtiden är oviss. Fler beställare som drabbats av konsekvenserna efter konkursen försöker nu få kontroll över situationen.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.