Image

Hemsö: Ökat förvaltningsresultat men värdeförändringar ger minusresultat

Bolag Hemsös förvaltningsresultat uppgick för årets första kvartal till 168 miljoner kronor (146). Negativa värdeförändringar leder till ett resultat på -127 miljoner kronor (152).
Publicerad den 30 April 2014

Hyresintäkterna uppgick till 487 miljoner kronor (484).

Värdeförändringar på fastigheterna uppgick till -35 miljoner kronor (13) och värdeförändringar på derivat uppgick till -167 miljoner kronor (110).

Periodens resultat efter skatt uppgick till -127 miljoner kronor (152).

Marknadsvärdet på fastigheterna uppgick till 23 568 miljoner kronor (22 637).

- Första kvartalet har varit händelserikt och vi kan tydligt se att Hemsös strategi förverkligas steg för steg. Ambitionerna att expandera i Finland går enligt plan och under perioden förvärvade Hemsö 15 vård- och äldreomsorgsfastigheter i Finland. Vidare togs under kvartalet beslut att Hemsö tillsammans med SveaNor ska uppföra ett utbildnings- och forskningscenter vid Karolinska i Huddinge, en byggnation som är en del av Stockholmsregionens pågående satsning inom Life Science. Den totala investeringen uppgår till över en miljard kronor. Under perioden träffade Hemsö också ett sam arbetsavtal med Turako Fastighetsutveckling i syfte att utveckla förskolor i Stockholm med kranskommuner. Glädjande är också att vi under perioden tog första spadtaget för skolbyggnaden Ullstämma i Linköping, skriver Per Berggren i vd-ordet.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige