Image

Hemsö hyr ut 6 600 kvadratmeter

Uthyrning Hemsö har tecknat fyra nya hyresavtal på totalt 6 600 kvadratmeter för skollokaler i S:t Larsparken i Lund och i Hässleholm. De nya hyresgästerna är Kids 2 Home, Lunds kommun, Kunskapsskolan och Internationella Engelska skolan.
Publicerad den 12 Januari 2015
Fredrik Alvarsson Bild: Hemsö
Fredrik Alvarsson

De nya hyresavtalen gäller tre byggnader i S:t Larsparken i Lund samt lokaler i Hässleholm.

- Ett av Hemsös viktigaste områden är att erbjuda lokaler som är anpassade för skolverksamhet, därför känns det mycket bra att välkomna våra nya hyresgäster. S:t Larsparken i Lund utmärker sig som ett campusområde och vi märker att det är attraktivt för skolor att etablera sig där, säger Fredrik Alvarsson, Regionchef Syd på Hemsö.

Avtalen omfattar:
# S:t Larsparken byggnad 18 i Lund hyrs ut till Kids 2 Home på ett 20-årigt hyresavtal och omfattar 650 kvadratmeter. Lokalerna byggs samtidigt om till förskola med planerad inflyttning hösten 2015.

# S:t Larsparken byggnad 19 i Lund där hyresavtalet med Kunskapsskolan utökas. Hemsö kommer att göra en om- och tillbyggnad för uthyrning till Kunskapsskolan på ett 16-årigt avtal. Utbyggnaden är på 980 kvadratmeter och läggs till de nuvarande 1 750 kvadratmeter som Kunskapsskolan hyr. Hela projektet planeras vara färdigställt i början av 2016.

# S:t Larsparken byggnad 86 hyrs ut till Lunds kommun på ett 18-årigt avtal. Inför uthyrningen gör Hemsö en ombyggnad till en förskola om 1 700 kvadratmeter. Inflyttning planeras till början av 2016.

# Lokaler på fastigheterna Hässleholm Intendenten 1 och 2 hyrs ut till Internationella Engelska Skolan på ett 18-årigt hyresavtal. Uthyrningen omfattar 3 270 kvadratmeter och inkluderar en ombyggnad för att anpassas till skolans verksamhet. Inflyttning planeras till hösten 2015.

Fastigheter för skolverksamhet utgör cirka 30 procent av Hemsös bestånd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige