Image

Hemfosa emitterar obligationslån om 1,2 miljarder

Ekonomi/Finansiering Hemfosa emitterar icke-säkerställda obligationslån med en löptid om tre år. Lånen uppgår till totalt 1 200 miljoner kronor varav 1 100 miljoner kronor löper med en rörlig ränta om Stibors tremånadersränta plus 2,25 procent och 100 miljoner kronor löper med en fast ränta om 3,40 procent.
Publicerad den 30 April 2014

Investerarintresset för obligationslånen var mycket stort och emissionen övertecknades trots en utökning av den initiala volymen.

Likviden från obligationsemissionen kommer att användas till refinansiering av existerande banklån och för den löpande verksamheten. Hemfosa avser att notera obligationslånet på Nasdaq OMX Stockholm inom 60 dagar.

Skandinaviska Enskilda Banken AB och Swedbank AB har varit finansiella rådgivare och Cederquist har varit juridisk rådgivare till Hemfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Skräddarsydd juridik.

En advokatbyrås hjärta är legal kompetens. Samtliga våra jurister kombinerar expertis inom sina respektive verksamhetsområden med en genuin kunskap om svensk rätt. Detta innebär att vi inte bara tillhandahåller rådgivning av högsta möjliga kvalitet utan också att alla våra jurister kan identifiera de relevanta frågeställningarna inom varje uppdrag och, om nödvändigt, hänvisa till en expert i någon av våra andra verksamhetsgrupper.

En effektiv organisation skapar täta samarbeten – både med klienter och internt. Detta hjälper oss att förstå...

Läs mer om Advokatfirman Cederquist KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige