Image

Hebas förvaltningsresultat upp åtta procent

Bolag Heba redovisar ett förbättrat förvaltningsresultat med 8 procent för 2014. Utdelningen höjs till 1,30 kronor (1,20).
Publicerad den 19 Februari 2015

Hyresintäkterna uppgick till 267,3 (247,8) miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet uppgick till 102,7 (95,3) miljoner kronor.

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 114,3 (118,9) miljoner kronor och på räntederivat till -55,9 (21,0) miljoner kronor.

Substansvärdet uppgick till 86 (83) kronor per aktie.

Styrelsen föreslår en utdelning om 1,30 (1,20) kronor per aktie.

- Förvaltningsresultatet och driftnettot för 2014 ökade med cirka 8 procent jämfört med föregående år. Driftskostnaderna har påverkats positivt av våra energieffektiviseringar avseende värme, lägre el-priser och en snöfattig vinter. Våra investeringar har lett till högre intäkter och den låga räntan har påverkat vårt finansnetto positivt, skriver Lennart Karlsson i vd-ordet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige