Image

Heba: Tjänar 118 miljoner på sänkt bolagsskatt

Bolag Om regeringen, som planerat, sänker bolagsskatten till 22 procent innebär det att Hebas uppskjutna skatteskuld minskar med 118 miljoner kronor. Heba ökar nu investeringstakten i nyproduktion och rotprogram.
Publicerad den 9 November 2012

Hyresintäkterna det tredje kvartalet uppgick till 58,0 (56,6) miljoner kronor. Förvaltningsresultatet uppgick till 28,0 (26,5) miljoner kronor. Värdeförändring på förvaltningsfastigheter och räntederivat uppgick till 20,1 (9,2) miljoner kronor.

För niomånadersperioden uppgick förvaltningsresultatet till 66,9 miljoner kronor (62,8). Substansvärdet uppgick till 76 kronor (73) per aktie.

Vd Lennart Karlsson skriver i vd-ordet:

- Heba har som mål att växa i Stockholmsområdet och samtidigt föryngra
det befintliga fastighetsbeståndet. Heba ökar nu investeringstakten i
nyproduktion och i ROT av hyresbostäder i Stockholm. Investeringarna i
ny- och ombyggnation för de tre första kvartalen uppgår till 170,8 miljoner kronor
vilket är en ökning med 48,1 miljoner kronor jämfört med föregående år.

- Bolagets projektportfölj rymmer flera projekt och vi bedömer att investeringarna
kommer att vara fortsatt höga de kommande åren. Pågående nybyggnadsprojekt
i Råcksta och Annedal börjar generera intäkter i november 2012 respektive november 2013. I Gullmarsplan renoveras 200 lägenheter varav 100 stycken färdigställs under 2012 och 100 stycken under 2013.

- Regeringen har föreslagit att bolagsskatten sänks till 22 procent från den 1 januari 2013. Skulle Riksdagen fatta beslut om sänkning av bolagsskatten innebär det att den uppskjutna skatteskulden för Heba minskar med cirka 118 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige