Image

HD tar inte upp Systembolagstvist

JURIDIK Högsta Domstolen tar inte upp tvisten mellan DB Real Estate och Systembolaget i Malmö.
Därmed får Systembolaget betala skadestånd tilll DB samt rättegångskostnader på en dryg miljon kronor.
Publicerad den 3 Augusti 2010

Systembolaget försökte komma ur ett tolvårigt hyresavtal, men förlorade i hovrätten, och Högsta Domstolen har nu beslutat att inte ta upp fallet, skriver Skånskan.se.

Kilpatrick Stockton har företrätt DB Real Estate i rätten.

Det är oklart hur stort skadeståndet blir men, Johan Gustavsson på Kilpatrick Stockton sa så här till Fastighetssverige efter hovrättens dom (länk till nyheten nedan):

- Nästa process blir att fastställa vad som är ett skäligt skadeståndsbelopp. Grunden för det blir den summan de hade kvar på hyreskontraktet, drygt elva miljoner kronor. Sedan har fastighetsägaren fått in en ny hyresgäst och gjort stora hyresgästanpassningar. En stor del av Systembolagets hyror ligger i att det krävs väldigt stora hyresgästanpassningar för dem, säger Johan Gustavsson på Kilpatrick Stockton, som har företrätt DB Real Estate.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige