Image

Här är den omvända kommunen

TRANSAKTIONER Gnestas borgerliga majoritet vill köpa två fastigheter i centrala Gnesta för 45 miljoner kronor.
Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är emot och tycker att marknadskrafterna ska få styra.
- Här är det omvända politiska skalor. Ute på landet har man inte råd med för mycket ideologi, säger det moderata kommunalrådet Henric Sörblad till Fastighetssverige.
Publicerad den 11 Juni 2010

Det handlar om två fullt uthyrda fastigheter som tidigare tillhörde ett konkursat Landicbolag.

Det handlar om två fastigheter, med bland andra Konsum och biblioteket som hyresgäster, och ett 30-tal bostadslägenheter. Till fastigheterna hör några tusen kvadratmeter tomtyta.

- Vi vill fräscha upp centrum. Det är ett gammalt 60-talskomplex som är feltänkt från början. Den ena fastighetens framsida vetter mot den andres baksida. Direktavkastningen ligger i dag på sex procent. Om inte vi köper så kommer någon pensionsstiftelse och köper som vill ha sju procents avkastning och som inte bryr sig om underhållet. Och så håller det på tills någon sitter där med Svarte Petter. Så har det varit tidigare och nu vill vi undvika det, säger Henric Sörblad.

Kommunstyrelsen har sagt ja till affären. I dag väntas kommunens koncernbolag säga ja, och slutligen ska frågan upp i fullmäktige kring midsommar.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet säger nej till affären, Miljöpartiet har inte tagit ställning.

Det känns knepigt att de borgerliga vill köpa, medan vänstern är emot?

- Ja, här råder omvända politiska skalor. Ute på landet har man inte råd med för mycket ideologi. Men vänstern vill köpa ett äldreboende i stället. Vi tycker att det här är mer framåtsträvande.

- Runt 1992 sa vi nej till en liknande möjlighet av ideologiska skäl, då slutade det med att området förslummades och det kom mc-gäng. Vi vill inte göra om det misstaget nu.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige