– Vi ser väldigt mycket fram emot att öppna i Mölnlycke Fabriker och ta nästa steg i vår utveckling. Efter att ha tittat på flera lokaler hittade vi rätt i denna härliga miljö, bland fina gamla byggnader och nya bostäder. Den trivsamma cafédelen kommer att ha plats för större sällskap och genom stora fönsterpartier erbjuds insyn i själva hjärtat av verksamheten, bageriproduktionen, säger Fredrik Frigell, som äger och driver Stenugnsbageriet.
– Stenugnsbageriet blir ett härligt tillskott till den miljö som vi har skapat i Mölnlycke Fabriker. Ett område som har utvecklats från stängt fabriksområde till ett nytt levande område med nya bostäder, sporthallar, den nya arenan och fler fina verksamheter integrerat med de äldre fastigheterna, säger Marina Fritsche, vice vd och regionchef för Wallenstam i Göteborg.
Stenugnsbageriet kommer att ha sin entré från Bruksgatan i Mölnlycke Fabriker, ett trivsamt stråk med publikt och lättillgängligt läge för såväl närboende som besökare. Hit flyttar även Friskis & Svettis till nya lokaler under hösten. Wallenstam har hittills välkomnat hyresgäster till drygt 400 hem i området. Under april månad lämnas nycklarna ut till 128 nybyggda hyreslägenheter i Kvarteret Skogsvaktaren.
Energi/miljö Genom att bevara byggnaders stomme kan man minska klimatpåverkan med 60 procent och avfallsmängderna med nästan 80 procent jämfört med om man river och bygger nytt. Det visar en studie som IVL Svenska Miljöinstitutet gjort i Halland där man tittat på ombyggnation av skolor och jämfört olika alternativ. Man har också tittat på de ekonomiska vinsterna. – När man renoverar och bygger till så genererar det betydande intäkter snabbare, berättar Johanna Andersson på IVL.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.