Image

Han tar över Unibail-Rodamco

BOLAG I dag tillträder Olivier Coutin som ny vd för Unibail-Rodamco i Norden.
Lars Johansson blir i stället styrelseordförande för Rodamco Sverige AB.
Lars-Åke Tollemark blir director of operations på Unibail-Rodamco i Norden. Han kommer närmast från vd-posten för Sportex-kedjan.
Publicerad den 1 September 2010

Olivier Coutin har varit vice vd för Unibail-Rodamco i Norden de senaste två åren och ansvarat för den operativa verksamheten i Norden. Han började arbeta inom Unibail-Rodamco 1992 och har haft positioner inom leasing, operating management, marketing och development.

- Jag är mycket glad för det förtroende jag har fått och jag ska med glädje leda den nordiska verksamheten in i nästa fas. Vi har flera spännande projekt som är planerade eller pågående, som ut- och ombyggnationen av Täby Centrum, utvecklingen av Fisketorvet samt projektet Mall of Scandinavia, säger Olivier Coutin.

Som ersättare för Olivier Coutin på posten Operating Director tillträder Lars-Åke Tollemark under oktober 2010.

Tollemark har 30 års erfarenhet av detaljhandel inom mode och sport och har med stor framgång utvecklat och drivit flera detaljhandelsföretag på den svenska marknaden, bland annat RnB-gruppen. Sedan 2004 har han varit vd för Sportex-kedjan.

- Med sin breda detaljhandelserfarenhet, positiva energi och entreprenörsanda blir Lars-Åke Tollemark en stor tillgång för Unibail-Rodamcos verksamhet i Norden, fortsätter Olivier Coutin.

Lars Johansson blir från och med den 1 september ny styrelseordförande för Rodamco Sverige AB. I hans nya roll ligger bland annat att hitta nya affärsupplägg främst inom projektutveckling och förvärv av fastigheter. Lars kommer även att bidra till företagets utveckling med sitt stora nätverk och sin marknadskännedom i strategiska frågor gällande den nordiska verksamheten.

- Efter 24 år i köpcentrumbranschen är det nu med varm hand jag lämnar över till Olivier Coutin. I min nya roll inom Unibail-Rodamco får jag tid att fokusera ytterligare på områden jag brinner för och det ser jag mycket fram emot, säger Lars Johansson.



- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige