Image
Eric Hansson till Stockholms studentbostäder – klar som ny förvaltningschef.
Eric Hansson till Stockholms studentbostäder – klar som ny förvaltningschef. Bild: Stockholms studentbostäder

Han blir ny förvaltningschef för Stockholms studentbostäder

Bolag Stockholms studentbostäder förstärker organisationen med Eric Hansson som tillträder tjänsten som förvaltningschef 1 februari. Eric har över tio års erfarenhet av olika chefsroller hos Akelius och Heimstaden.
Publicerad den 1 Februari 2023

– Rekryteringen av Eric Hansson är strategisk och helt rätt för oss. Eric har utmärkta ledaregenskaper och en bred erfarenhet från fastighetsbranschen. Han har också en affärsmässighet som kommer att bidra starkt till att göra oss ännu vassare, säger Mattias Carrass, vd på Stockholms studentbostäder.

Eric har en mastersexamen inom samhällsbyggnad från Kungliga tekniska högskolan och en lång karriär inom Akelius bakom sig. Eric kommer senast från Heimstaden, som nyligen köpte Akelius svenska fastighetsportfölj, där han hade rollen som regionchef för Stockholm.

– Stockholms studentbostäder har ett starkt och välrenommerat varumärke och jag har länge varit intresserad av stiftelsens arbete. Det är ett mycket inspirerande och viktigt uppdrag att skapa långsiktiga och attraktiva boendemiljöer för Stockholms studenter. Jag ser fram emot att vi tillsammans fortsätter utveckla förvaltningsaffären och ser möjligheter i såväl stort som smått, säger Eric.

Stockholms studentbostäder är Sveriges största studentbostadsföretag och i rollen som förvaltningschef kommer Eric arbeta med att utveckla det befintliga beståndet på över 8 300 bostäder. I de långsiktiga planerna för företaget finns både nyproduktion och förädling. Rollen som förvaltningschef är en del av ledningsgruppen.

– Fastighetsbranschen är inne i en utmanande period men vi står fortsatt starka. Vi vill fortsätta medverka till att utveckla Stockholm till en attraktiv studentstad och rekryteringen av Eric ger oss ännu bättre förutsättningar till det, säger Mattias.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige