Image

Han blir ny CFO och vice vd i Skanska

Karriär Peter Wallin har utsetts till ny Ekonomi- och finansdirektör (CFO) och vice vd i Skanska-koncernen. Han kommer att efterträda Hans Biörck efter det att delårsrapporten för det första kvartalet har presenterats, vilket sker den 5 maj. Under 2011 fyller Hans Biörck 60 år och kommer att övergå till att verka som rådgivare åt Skanskas koncernledning.
Publicerad den 10 Februari 2011
Peter Wallin. Bild: Skanska. Bild: Skanska
Peter Wallin. Bild: Skanska.

Hans Biörck har varit CFO i Skanska sedan april 2001 och har dessförinnan haft motsvarande position i Autoliv och Esselte. I och med delårsrapporten för det första kvartalet 2011 kommer han att färdigställa och presentera sin etthundrade delårsrapport som CFO för ett bolag noterat på Stockholmsbörsen.

– Hans Biörck har gjort en utomordentlig insats i att utveckla Skanskas finansiella styrning och kontroll och vår redovisning av koncernens verksamhet och räkenskaper. Han har också varit drivande i koncernledningen i viktiga operativa och strategiska frågor för att skapa dagens Skanska, säger Johan Karlström, Skanskas vd och koncernchef.

Peter Wallin är 43 år och anställdes som IR-direktör i Skanska 2000 och arbetade under 2003-2008 som CFO för affärsenheten Skanska Infrastructure Development. Sedan 2008 är han CFO för Skanska Sverige. Innan Peter Wallin kom till Skanska har han bland annat varit finansanalytiker på Hagströmer & Qviberg och aktieförvaltare på Trygg-Hansa/SEB.
Han är civilekonom från Uppsala Universitet.

– Peter Wallin har en lång erfarenhet från och bred kunskap om finanssektorn och bygg- och fastighetsmarknaderna. Under åren i Skanska har han visat att han är skicklig på att utveckla styrningen och redovisningen av verksamheten och att han kan kommunicera väl med finansmarknaden, säger Johan Karlström.

Anders Lilja blir ny CFO för Skanska Sverige och kommer närmast från en tjänst som direktör för Controlling i Skanska-koncernen. Han har arbetat i Skanska sedan 1994 i en rad olika positioner, bland annat som IR-direktör.

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.

I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2014 till drygt 30 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2014 cirka 1 700 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus.

Vi utvecklar arbetsmilj...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Doldisen som spräcker miljardvallen

Bolag Stor intervju med Bricknovas grundare och vd Orlando Villacrez om hur bolaget byggts upp från noll till en miljard-pipeline, värderingen i den pågående nyemissionen – och sweet spot-marknaden som möjliggör nybyggda parhus, radhus och villor i bostadsrättsform för under fem miljoner kronor i Storstockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY