Image

Grönt ljus för Ikano i Hyllie

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden i Malmö har beviljat bygglov för 113 hyreslägenheter, fyra bokaler och kontorslokaler i Ikano Bostads regi.
Publicerad den 17 Oktober 2014

Byggnationen sker vid Hyllie Allé och Allétorget.

Hyllies tydliga miljöprofil kommer att speglas i nybyggnationen som klassas som Miljöklass C för urban biologisk mångfald. Fasad och tak kommer att få klängväxter respektive sedumtak.

– Malmös tydliga miljöprofil har nu nått alla intressenter i bostadsbyggandet. Även den som vill hyra sin lägenhet kan med detta bygglov bo med hög miljöklass. Det är också tydligt att vi menar allvar med att göra Hyllie till ett kraftfullt komplement i den attraktiva staden, säger Carina Svensson (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Unik lista: Så mycket elstöd har betalats ut till bygg- och fastighetssektorn

Lista Under de första tre dagarna sedan det att ansökan om elstöd till företag öppnade har över 17 000 företag sökt elstöd och Skatteverket har betalat ut drygt 1,9 miljarder kronor. Över 5 000 av företagen som sökt hör till bygg- och fastighetsverksamhet, det kan Fastighetssverige visa med hjälp av unik statistik över de ansökningar som hittills har beviljats och betalats ut.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige