Image

Grön logistikanläggning byggs i Norrköping

BYGG Logistic Contractor har fått uppdraget att bygga en modern logistikbyggnad i Händelö, Norrköping, för logistikföretaget Green Cargo. Den nya byggnaden kommer att ha en golvyta på 26 000 kvadratmeter och en takhöjd på 10,5 meter. Avsikten är att den ska få en tillräckligt låg energiförbrukning för att klara EU:s krav för Green Building-certifiering.
Publicerad den 19 December 2008

– Det blir vår första Green Building-anläggning. Vi räknar med att en sådan satsning blir både ekonomiskt och miljömässigt hållbar, vilket stämmer väl med vår affärsidé, säger Günter Bergenroth, regionchef på Green Cargo.

Den nya byggnaden kommer att fungera som en multianläggning för ett flertal av Green Cargos kunder. Den blir en tillbyggnad till en befintlig anläggning som har järnvägsförbindelse ända fram. Byggstart sker före julhelgen och anläggningen ska vara klar i mitten på juli 2009. Expansionen skapar på sikt 30-40 nya årstjänster.

– Logistikverksamheten fortsätter att växa i Norrköping, tack vare vårt strategiska läge och de goda möjligheterna att kombinera båt-, tåg- och biltransporter. Många internationella företag väljer att lägga sina regionala distributionscenter här, säger Staffan Eklind, vd för det kommunala bolaget Etablering Norrköping AB.

Logistic Contractor fick uppdraget att bygga den nya anläggningen i hård konkurrens med ett flertal byggföretag.

– Vi valde Logistic Contractor främst därför att de erbjuder ett konkurrenskraftigt pris i kombination med en snabb byggprocess. Deras specialisering på logistikanläggningar innebär att de har utvecklat ett effektivt arbetssätt, säger Günter Bergenroth.

Dessutom har Logistic Contractor inriktat sig på miljömässigt hållbara logistikanläggningar, vilket stämmer väl med Green Cargos profil. Detta blir den andra Green Building-anläggningen som Logistic Contractor bygger i Sverige.

– För närvarande bygger vi Sveriges första nybyggda logistikanläggning som kommer att bli Green Building-certifierad, för Honda i Malmöområdet. Och vi ser nu fram emot att komma igång med anläggningen för Green Cargo i Norrköping som blir nästa spännande projekt, säger Ulf Nordström, vd för Logistic Contractor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige