Image

Grand Hôtel öppnar nya sviter

Bygg Grand Hôtel i Stockholm öppnar 37 nya rum varav sex nybyggda och omgjorda sviter. År 2015 siktar Grand Hôtel på att tillhöra de tio bästa hotellen i Europa.
Publicerad den 13 Maj 2011
Grand Hôtel får 37 nya sviter. Foto: Per Ranung. Bild: Per Ranung
Grand Hôtel får 37 nya sviter. Foto: Per Ranung.

– Grand Hôtel har alltid varit i framkant och vi fortsätter nu att leda utvecklingen inom hotell i Norden. Våra nya rum ger oss möjligheten att välkomna gästen med det som idag förväntas av de bästa hotellen, samtidigt som vi varsamt behåller de historiska inslagen och vidareutvecklar vårt exceptionella serviceerbjudande. Ombyggnationerna på paradvåningarna ett och två är ett naturligt och viktigt steg i vår satsning på att tillhöra de bästa hotellen i Europa, säger Marie-Louise Kjellström, vd för Grand Hôtel.

Arkitektföretaget Tengbom och inredningsarkitekterna Wall to Wall har samarbetat i omgörningen av Grand Hôtel som ligger mitt emot Stockholms slott och Gamla Stan.

– Hotellet är en ”Grand Dame” som levt i närmare 137 år och vår avsikt har hela tiden varit att få insidan att överensstämma med utsidan och få kroppen att harmonisera med själen. Vi är stolta över att ha jobbat med inredningen av Grand Hôtels nyrenoverade rum och har utfört arbetet med förnuft och känsla med ambitionen att nå ett mer internationellt och exklusivt tonläge. säger Sanna Nathanson, inredningsarkitekt på Wall to Wall.

De nya rummen har en snittstorleken på 37 kvadratmeter och den största sviten är 128 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige