Image
Fastigheten Filmstaden 23 i Solna.
Fastigheten Filmstaden 23 i Solna. Bild: Genesta

Genesta hyr ut och förlänger i Råsunda

Uthyrning Genesta förlänger hyresavtalet med Filmstaden och tecknar nya på sammanlagt 4 000 kvadratmeter i kontorsfastigheten Filmstaden 23 i Råsunda i Solna.
Publicerad den 19 Januari 2022
Annons
Image

Det är företagen Benders, Cemit och Wacker Kemi som väljer att flytta sina kontor till Genestas fastighet Filmstaden 23 i Solna.
– Omgivningarna här är väldigt trevliga och våra lokaler anpassas efter vårt behov. Det i kombination med att tunnelbanan i princip ligger på innegården och enkel access till bilväg gjorde att valet för oss var enkelt, säger Anders Erdmark, vd i Benders Byggsystem, ett av Sveriges största företag inom byggnadskonstruktion.

Även ankarhyresgästen Filmstaden väljer att sitta kvar i fastigheten och förlänger sitt hyreskontrakt.
– Vi är jätteglada för att Filmstaden vill stanna hos oss och att flera nya hyresgäster flyttar in i denna moderna och kreativa kontorsfastighet i charmig miljö, säger Tobias Tillander på Genesta.

Filmstaden 23 ligger i direkt anslutning till bussar och tunnelbanestation Näckrosen. Sammanlagt består de fyra byggnaderna på cirka 9 400 kvadratmeter bruksyta och bland hyresgästerna finns bland annat Filmstaden (cirka 3 000 kvadratmeter), SDI Media och Benders.

CBRE har bistått Genesta i uthyrningen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige