Image

Gamla Skandiahuset når hög Breeam-märkning

MILJö Diligentia blir först ut i Sverige med att pre-certifieras med betyget ”Excellent” inom miljöklassificeringen Breeam.
Det gäller omgörningen av det gamla Skandiahuset på Sveavägen 44.
Publicerad den 20 April 2010

”Excellent” är det näst högsta betyget inom Breeam, efter ”outstanding”.

När Diligentia inom kort inleder den omfattande ombyggnationen av Sveavägen 44 i Stockholm, finns högt ställda mål för fastigheten ur miljöperspektiv. Redan nu har Diligentia fått beskedet att den stora kontorsfastigheten kommer att uppnå betyget ”Excellent” i den internationella miljömärkningen Breeam. Det är den högsta nivå som uppnåtts i Sverige.

- Klimatsmarta hus eftersträvas i allt högre utsträckning av både hyresgäster och fastighetsägare. Breeam-märkningen på Sveavägen 44 är ett kvitto på Diligentias arbete med hållbarhetsfrågor, säger Anders Lindberg, teknisk chef på Diligentias kontorsavdelning i Stockholm.

Breeam bygger på tio viktade betygskriterier, som sammantaget ger en bred bedömning av en fastighets olika miljö- och hållbarhetsaspekter. Allra högst poäng får Diligentia för kriterierna energianvändning, transporter, ledning, hälsa och välbefinnande:

# Energianvändningen sänks till 25 procent av den nuvarande användning, men Diligentias målsättning är att gå ännu längre, och även utvärdera möjligheterna att skapa ett nollenergihus, vilket innebär att fastigheten kan komma att bli självförsörjande på energi.

# Den höga poängen i kriteriet transport bygger bland annat på fastighetens centrala läge, dess närhet till tunnelbana, tåg och möjligheten att ta sig till arbetsplatsen med cykel eller till fots.

# Ledningskriteriet betygsätter Diligentias projektledning och uppföljning.

# Kriteriet hälsa och välbefinnande beskriver bland annat arbetsmiljö och inomhusklimat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige