Image

Galären blir Green Building partner

MILJÖ EU-kommissionen har tilldelat fastighetsbolaget Galären certifieringen GreenBuilding för fastigheten Ormen 1 i hörnet av Midgårdsvägen och Hummergatan i Luleå. Samtidigt har Galären blivit GreenBuildingpartner.
Publicerad den 20 Januari 2010

GreenBuilding är en kvalitetsmärkning för energieffektiva byggnader. För att certifieras av EU-kommissionen krävs att man som fastighetsägare i sina lokaler för uthyrning sänker energiförbrukningen med 25 procent jämfört med kraven i Boverkets regler.

Bakgrunden till att EU tagit initiativ till certifieringen GreenBuilding är att fastighetsmarknaden står för närmare 40 procent av energiförbrukningen.

- Certifieringen är ett erkännande för vårt arbete att minska våra fastigheters utsläpp av växthusgaser i kombination med en rad insatser som minskar förbrukningen av energi. Det här är ett arbete som pågår i alla våra fastigheter, inte bara i Luleås Gröna Affärskvarter säger Ewa-Marie Johansson fastighetschef på Galären i Luleå.

- Redan idag så har flera medvetna hyresgäster det som en önskan att deras lokaler skall vara miljömärkta. Vi arbetar hårt med certifieringen av fler fastigheter berättar Ewa-Marie Johansson vidare.

- Nu hoppas vi att fler följer efter, så att vi tillsammans kan förbättra miljön både lokalt och globalt, utmanar Gunnar Tåhlin, vd Galären i Luleå, andra fastighetsägare i Luleå och norrbotten.

GreenBuilding drivs på initiativ av EU-kommissionen. I Sverige leds GreenBuilding av Fastighetsägarna med Energimyndigheten som medfinansiär.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige