Image

Framtiden säkrad för anrik bokhandel

Uthyrning Hoi Förlag köpte nyligen Hamrelius Bokhandel i Malmö. Nu har man även tecknat hyresavtal för den anrika bokhandeln i kvarteret Caroli i Malmö.
Publicerad den 13 Februari 2015

Efter att Hamrelius försattes i konkurs tidigare i år har Hoi Förlag AB förvärvat rörelsen av konkursboet. Det Helsingborgsbaserade bokförlaget har nu även tecknat avtal om att hyra totalt 350 kvadratmeter i kvarteret Caroli i Malmö.

Verksamheten kommer att bedrivas under namnet Hamrelius Bokhandel med målsättning att återskapa Hamrelius position som Malmös ledande bokhandel med brett sortiment, hög kompetens och interaktiva aktiviteter.

Hoi Förlag AB startade för fyra år sedan och har sitt säte i Helsingborg, Man har under längre tid sökt efter en bokhandel för att långsiktigt utveckla verksamheten.

- Vi välkomnar Hoi Förlag som ny ägare till Hamrelius Bokhandel och är mycket nöjda att vi på kort tid nått en överenskommelse som alla är nöjda med. Hamrelius konkurs berörde många Malmöbor och vi bestämde oss tidigt för att hitta en lösning där Hamrelius skulle leva kvar i kvarteret, och på fredag slår nya Hamrelius upp portarna igen, säger Thomas Sipos, vice vd på Profi Fastigheter.

- Vi tror på kvarteret Caroli. Profi Fastigheter har satsat mycket de senaste åren och har spännande framtidsplaner som vi hoppas kunna vara en del av. Ett komplett köpcentrum behöver en bokhandel och vi har många idéer som vi vill förverkliga, säger Lars Rambe, styrelseordförande i Hoi Förlag AB.

Kvarteret Caroli återinvigdes i augusti 2013 efter att genomgått en omfattande ombyggnation och re-konceptualisering, Profi Fastigheter har investerat över 400 miljoner kronor i fastigheten som ursprungligen inhyste Malmös ledande köpcentrum vid invigningen 1973. Sedan invigningen i augusti 2013 har besökstalen ökat med 66 procent och kvarteret Caroli inrymmer i dag ett 50-tal restauranger och butiker bland annat Ica Malmborgs, Vapiano, Köttbaren, H&M och modebutiken 1880.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige