Image
Långströmsallén 3 på Hisingen, Göteborg.
Långströmsallén 3 på Hisingen, Göteborg. Bild: Balder

Framgångsrik försäljning för Balder i Långströmsallén

Bygg/Arkitektur I mittpunkten mellan Lundby och Biskopsgården, Tolered och Eketrä Kyrkby på Hisingen i Göteborg växer en ny stadsdel fram – nämligen Långströmsallén. Här kommer totalt 650 nya bostäder tillföras, såväl bostadsrätter som hyresrätter. Så här långt står tre nya huskroppar på plats med totalt 102 nya bostadsrätter. De flesta bostäderna är sålda och inflyttade, endast åtta bostäder finns idag kvar till försäljning.
Publicerad den 4 November 2020

Innan årsskiftet startas byggnation av ytterligare två huskroppar och en tredje förväntas starta i början av nästa år. I de nya huskropparna planeras en tredjedel av de nya bostäderna bli hyresrätter.

– Vi är glada och stolta över att se Långströmsallén växa fram. Det känns väldigt bra att bidra till områdets, Hisingens och hela stadens utveckling. Långströmsallén blir en grön, social och trivsam stadsdel med närhet till centrum, säger Balders vd Erik Selin.

Utöver nya bostäder rustas Balders befintliga hyresfastigheter upp, nya utemiljöer har skapats och Balders ambition är att bygga in naturen i bostadsområdet. Förutom Långströmsparken, strövområden och andra naturliga grönytor kommer området erbjuda bilpooler, odlingsplatser, utegym, lekplatser, grillplatser och olika former av samlings- och aktivitetsytor.

De nya husen certifieras enligt det svenska systemet Miljöbyggnad. Det innebär höga krav på exempelvis energianvändning, innemiljö och materialval. I alla Balders projekt är hållbarhet en viktig grundläggande fråga, både när det gäller att bidra till mindre påverkan på miljön och att bidra till ökad social hållbarhet.

– Att få planera och följa med på den här förvandlingsresan av Långströmsallén är väldigt givande. Det är fantastiskt roligt att få följa alla satsningar som Balder gör i området. Det är också en ynnest att få vara med att utveckla ett så här stort område i denna del av staden, säger Karin Henström, fastighetsutvecklare på Balder.

Långströmsgatan ersätts av en stadsallé med bredare trottoarer samt bättre cykelvägar och hastighetsbegränsningen för biltrafik sänks. Förflyttningen av Långströmsgatan möjliggör också för fler bostäder i framtiden och även ett nytt litet torg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige