Image

Förvaltaren säljer för 185 miljoner

TRANSAKTIONER Kommunägda Fastighets AB Förvaltaren i Sundbyberg har sålt ytterligare två fastigheter till bostadsrätter. Köpesumman uppgår till 185 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Augusti 2009

De nu aktuella fastigheterna är Divisionen 3 och 4 på Lavettvägen 31-35 och 41-45 i Rissne med totalt 220 lägenheter. Köpesumman är totalt 185 miljoner kronor. Hittills har Förvaltaren under 2008-2009 sålt nio fastigheter till bostadsrätter.

- Försäljningarna visar att våra områden och fastigheter upplevs som mycket attraktiva av våra boende. Samtidigt ger försäljningarna utrymme för kommande stadsförnyelse och nyproduktion, vilket innebär en positiv utveckling av vår fastighetsportfölj, säger Anette Sand, vd på Förvaltaren.

Ytterligare två fastigheter står på tur för ombildning i den första etappen. Därmed har 15 fastigheter hanterats i den första etappen. I nästa etapp är avsikten att hyresgästerna i ytterligare tio fastigheter ska få ett köperbjudande.

Fakta ombildningar
• Omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter ingår i Förvaltarens långsiktiga uppdrag att skapa en
bra balans mellan upplåtelseformerna i Sundbybergs olika stadsdelar.
• I dagsläget har 53 föreningar i 58 fastigheter anmält intresse för friköp.
• Försäljningarna sker via dotterdotterbolag.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige