Image

Första hyreskontraktet tecknat för Masthusen

Uthyrning Masthusen, Diligentias jättesatsning i Malmö, har nu fått sin första hyreskontrakt. Ett stort skandinaviskt företag etablerar sitt huvudkontor på 1 400 kvadratmeter i det så kallade Glashuset.
Publicerad den 4 Mars 2011

Vilket företag som flyttar in den 15 april är dock hemligt.

- De vill inte gå ut med vilka de är, det får vi respektera, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef för kontor i Malmö på Diligentia.

Glashuset är en befintlig byggnad i den nya stadsdelen som Diligentia skapar. 18 kvarter ska byggas efter att de gamla byggnaderna rivits.

- Uthyrningen är en viktig milstolpe i projektet och hyresgästen representerar ett starkt varumärke som vi ser fram emot att samarbeta med. Det är också ett kvitto på vilket bra läge och vilken fin produkt vi kan erbjuda våra hyresgäster, säger Andreas Ivarsson.

Samtidigt är rivningen av de 45 000 kvadratmeter stora industrihallarna, som tidigare inrymt Kockums Hall 7, Saabs fabrik samt mässhallar, på sluttampen. Rivningen och byggandet av nya fasader intill befintliga fastigheter beräknas vara färdigställt till april 2011.

Parallellt med rivningsentreprenaden drivs just nu första detaljplanen fram inom Masthusen. Den beräknas vinna laga kraft under sommaren 2011. Under hösten är ambitionen att påbörja produktion av det första nya huset, som ligger i direkt anslutning till Ica Maxi och det nya stadsdelstorget.

Uthyrningsarbetet pågår för fullt och huset kommer att inrymma kontor och butiker, med planerad inflyttning tidigt under 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige