Image
Erik Persson, Marie Bergeås mark- och exploateringschef vid Katrineholms kommun, Johan Söderberg, Christer Sundkvist vid den aktuella marken, i samtal med reporter från Katrineholms Kuriren.
Erik Persson, Marie Bergeås mark- och exploateringschef vid Katrineholms kommun, Johan Söderberg, Christer Sundkvist vid den aktuella marken, i samtal med reporter från Katrineholms Kuriren. Bild: Katrineholms kommun/Geza SImon

Förråd 1 förvärvar 13 000 kvadartmeter mark i Katrineholm

Transaktioner Katrineholms kommun har sålt en del av fastigheten Lövåsen 3:1 till Förråd 1 AB. Företaget avser att uppföra en modern förrådsverksamhet för uthyrning. Försäljningen omfattar 13 000 kvadratmeter mark, belägen på Videvägen, för ett belopp av 2 860 000 kronor. Verksamheten planeras att etableras inom två år.
Publicerad den 13 September 2024

Förråd 1 AB, som specialiserar sig på uthyrningsförråd, planerar att bygga cirka 320 förråd på marken. Förråden kommer i storlekarna 2, 4.5, 9 och 18 kvadratmeter och kommer vara tillgängliga för både kort- och långtidsuthyrning. Säkerheten blir en prioritet med inhägnat område, larm och kameraövervakning.
– Vi har gjort en marknadsanalys och området på Lövåsen är en perfekt plats för vår verksamhet. Dessutom har samarbetet med Katrineholms kommun varit väldigt smidigt och effektivt, säger Erik Persson, vd för Förråd 1 AB.

Kommunstyrelsens ordförande Johan Söderberg (S) betonar vikten av snabb och enkel service för företag som vill etablera sig i Katrineholm:
– När någon visar intresse för att etablera sin verksamhet här gäller det att hålla tempot uppe. Vi vill att det ska vara enkelt och smidigt att göra affärer med Katrineholm. Varje nyetablering stärker kommunens ekonomiska tillväxt och ökar möjligheterna för både invånare och företag.

Katrineholm fortsätter att visa en positiv utveckling, vilket speglas i SKR:s undersökning "Öppna jämförelser av företagsklimatet". De senaste etableringarna, och fler som planeras framöver, bekräftar att Katrineholm är en attraktiv plats för företag.
– Vår goda företagsservice bidrar till ett starkt företagsklimat och skapar fler jobb och tillväxt i kommunen, säger Christer Sundqvist (M), vice ordförande i kommunstyrelsen.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Synnes: "Finns ett skäl till varför Akelius och Tollefsen är så rika"

Bolag I dagarna har har Stockholm Corporate Finance bjudit in till ett Fastighetsseminarium. Bland de stora antalet bolagen fanns SBB med, där vd Leiv Synnes delade både synen på bolagets position nu och vad han ser som det mest attraktiva segmentet. Han fick dessutom in en känga mot en av dagstidningarna. – Där har de inget att anmärka på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige