Image

Flink: Så här hanterar du K3

Sverige Från och med 2014 ändras redovisningskartan i Sverige dramatiskt i och med att det nya samlade regelverket K3 införs. En av de branscher där förändringarna får stor betydelse är fastighetsbranschen. I Senaste numret av Fastighetssverige reder Björn Flink på KPMG ut begreppen.
Publicerad den 5 November 2012
Björn Flink. Bild: Magnus Skoglöf. Bild: Magnus Skoglöf
Björn Flink. Bild: Magnus Skoglöf.

”Övergången till K3 kommer att innebära en hel del arbete, inte minst för bolag i fastighetsbranschen, men mycket av jobbet är ändå av engångskaraktär. Samtidigt får vi ett lättöverskådligt och modernt regelverk som samlats på ett ställe. På sikt innebär därför K3 förenklingar och förtydliganden som gör vardagen enklare för de allra flesta användarna av regelverket. På sikt blir det bra", skriver Björn Flink.

Läs hela artikeln från senaste numret av Fastighetssverige här. Du hittar artikeln i den svenska delen på sidan 34.

Ämnen

KPMG på Branschguiden

Bygg- och fastighetsmarknaden är i förändring. Utvecklingen aktualiserar nya frågeställningar. Utifrån vår erfarenhet som revisorer och rådgivare till branschen bidrar vi till att utveckla våra kunders affärer. Vår styrka är vårt nätverk av svenska och internationella specialister inom bygg- och fastighetsbranschen.

Intresset för bygg- och fastighetsmarknaderna ökar. Den historiskt höga avkastningen från fastighetsinvesteringar attraherar investerare. Marknaden internationaliseras snabbt. Riskvilligt kapital söker sig till allt fler och allt mer transparenta nationella m...

Läs mer om KPMG på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY