Image

Flera bankkrav på Melitho

Bolag Flera banker kräver det Helsingborgsbaserade fastighetsbolaget Melitho på sammanlagt 70 miljoner kronor. Bankerna menar att bolaget inte har fullföljt sina åtaganden.
Publicerad den 30 Mars 2016

Bland långivarna återfinns Swedbank, danska Sydbank, SEB och Prioritet Finans, skriver Helsingborgs Dagblad.

Swedbanks krav uppgår till cirka 30 miljoner kronor och gäller en grupp fastighetsföretag och bostadsrättsföreningar med kopplingar till Melitho.

I fjol sa banken upp lånen eftersom man ansåg att företagen och bostadsrättsföreningarna inte betalat i enligheten med låneavtalen, skriver Helsingborgs Dagblad.

I flera fall är fastigheterna ställda som säkerhet och banken vill att Helsingborgs tingsrätt fastställer deras rätt till dem. Rättsprocessen pågår fortfarande och är omfattande. En huvudförhandling beräknas kunna hållas först efter sommaren, enligt tidningen.

Melithos advokat har tidigare sagt att den uteblivna betalningen till Swedbank inte handlat om bristande betalningsförmåga utan om hur låneavtalen ska tolkas.

De övriga ärendena gäller bland annat ett förvärv i Alvesta och en golfanläggning i Traryd.

Bakom Melitho står Thomas Melin, tidigare vd och storägare i Amasten.

Melitho har en obligation noterad på First North.

Helsingborgs Dagblad har sökt Melin sedan i fredags, men han har inte återkommit, uppger tidningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige