Image

Fler bostäder i centrala Huddinge

BOSTÄDER Omvandlingen av Storängens industriområde till bostads- och företagsområde kan nu gå vidare. - Det känns oerhört positivt att vi nu gör det möjligt att bygga både fler bostäder och arbetsplatser i ett så centralt läge. Trycket på Huddinge är stort, många vill bo i vår kommun, säger Tomas Hansson (KD), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.
Publicerad den 19 Oktober 2009

Fullmäktige har nu godkänt den fördjupade översiktsplan som innebär att Storängens industriområde, nära Huddinge centrum, successivt förvandlas till en blandstad. Bostäder utgör huvuddelen men verksamheter som är förenliga med bostäder ska också finnas i området. Planen ger möjlighet till 2 300 till 3 200 nya bostäder inom gångavstånd från Huddinge centrum och Huddinge station.

Omvandlingen av Storängen är tänkt att ske på initiativ från nuvarande och framtida fastighetsägare i området. Detta genom att de själva väljer att flytta sin verksamhet och själva utveckla fastigheterna i området eller sälja dem till intresserade byggbolag.

Kommunstyrelsens förvaltning får i uppdrag att bevaka näringslivsfrågorna i framtida när det är dags att ta fram en detaljplan, samt föra en dialog med företagen om tillgänglig industrimark inom kommunen och i angränsande kommuner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige