Image

Fem nya till D Carnegies styrelse

Bolag D Carnegies styrelse föreslås utökas till sju ledamöter. Fem nya namnkunniga – svenska och internationella – ledamöter tar plats i styrelsen.
Publicerad den 11 April 2017

Fem nya ledamöter föreslås inför årsstämman den 10 maj: Karolina Keyzer, Rolf Buch,
Jean-Christophe Dubois, Melissa Pianko och Fredrik Brodin.

Karolina Keyzer har en arkitektexamen från Kungliga Tekniska högskolan. Hon har tidigare arbetat för arkitektbyrån Wingårdhs (1997-2010). Under 2010 till 2016 var hon anställd som stadsarkitekt i Stockholm. Sedan 2016 är hon vd för arkitektbyrån OKK+, vilken hon även grundade. Hon sitter i styrelserna för Birthe och Per Arwidssons stiftelse, Färgfabriken, Strategiska rådet i Arkitektur vid Kungliga Tekniska högskolan och Sveriges Arkitekter.

Rolf Buch har studerat maskinteknik och företagsekonomi. Rolf har tidigare varit medlem i ledningsgruppen för Bertelsmann SE och varit vd för Arvato AG. Sedan april 2013 är han vd för Vonovia SE, ett noterat bolag som äger och förvaltar cirka 333 000 bostäder i Tyskland och som är värderat till ungefär 27 miljarder euro.

Jean-Christophe Dubois har en ingenjörsexamen från Ecole Centrale de Marseille och en master i finans från ESCP Europe. Jean-Christophe har haft ett flertal ledande positioner i Archon Group som är Goldman Sachs’ European real estate and distressed loan management-plattform. Han är numera vd för Blackstones Real Estate Group London. Han är involverad i portföljförvaltning, tillgångsförvaltning och transaktionsaktiviteter med fokus på Blackstones bostadsverksamhet i Europa (inklusive över 40 000 bostäder i Spanien).

Melissa Piankohar tidigare arbetat på Goldman Sachs. Innan hon började arbeta för Blackstone 2016 var hon vice vd för Gotham Organization, Inc som är ett fastighetsutvecklingsföretag baserat i
New York med fokus på bostäder. Hon är numera vd för Blackstones Real Estate Group New York. Hon är involverad i Blackstones förvaltning av amerikanska bostadsinvesteringar, inklusive Stuyvesant Town-Peter Cooper Village (ungefär 11 000 bostäder).

Fredrik Brodin har en civilingenjörsexamen från Kungliga Tekniska högskolan. Vidare har han över 20 års erfarenhet i fastighetsbranschen med fokus på Stockholm. Han har tidigare varit vd för Cartera AB, vd för StayAt Hotel Apartments AB fram till 2005 samt vd för Mengus AB (2005-2007). Fredrik har även varit fastighetschef för D. Carniegie AB (april till oktober 2014) och har haft ett flertal uppdrag inom Kvalitena-koncernen (2007-2014). Sedan 2014 är han vd för Stendörren Fastigheter AB.

Omval av James Seppala och Svein Erik Lilleland föreslås.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige