Image

FastPartner köper inför storsatsning i Gävle

TRANSAKTIONER FastPartner köper en markyta på 21 220 kvadratmeter och en planerad byggnad på 2 700 kvadratmeter i Gävle. Därmed är man det första företag som etablerar sig i expansionen vid E4:ans södra infart i Gävle.
Publicerad den 26 Augusti 2009

Gävle kommun har beslutat att upplåta ett område på totalt 300 000 kvadratmeter med en planerad total byggnation av 150 000 kvadratmeter för industri, logistik-, transport- och kontorslokaler intill E4:ans södra infart. En logistisk knutpunkt med stor potential enligt alla intressenters uppfattning.

FastPartner kommer nu att vara det första företag som etablerar sig i Gävle kommuns expansion vid södra infarten. Den fastighet som förvärvats, består av en markyta på 21 220 kvadratmeter och en planerad byggnad på 2 700 kvadratmeter varav 1 600 kvadratmeter utgörs av kyl- och frysutrymmen. Den stora markytan är iordningställd för lastbilsuppställningar.

- Gävleregionen är den enda region förutom Stockholmsregionen som FastPartner investerar i och har där en egen fastighetsförvaltning på plats. Dessutom är de fastigheter som planeras i detta område den typ av fastigheter som FastPartner prioriterar. Därför ser vi även Panaxiafastigheten som ett första steg i en satsning i området. Det är också glädjande att två av FastPartners viktigaste affärskontakter, Gävle kommun och Panaxia är involverade i denna affär. Vi är redan idag hyresvärd för Panaxias tora säkerhetscentrum i Riksby vid Bromma flygplats, säger FastPartners vd Sven-Olof Johansson.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige