Image

Fastighetsprofil startar nytt bolag

BOLAG Kungsledens tidigare vd Jens Engwall satsar på ett nytt fastighetsbolag. Han slutförhandlar just nu med sex institutioner som sätter in 1,6 miljarder kronor i bolaget Hemfosa Fastigheter.
Publicerad den 13 Maj 2009

Bolaget ska köpa bestånd av banker och överbelånade kunder, enligt Dagens Industri.

Bolaget beskrivs som ett Kungsleden anno 1996: Affärsmodellen går ut på att köpa stora fastighetsbestånd ur bankernas portföljer med problemkrediter, paketera om och sälja vidare.

- Vi har tagit en del allmänna kontakter med bankerna och känner att vi är välkomna, säger Jens Engwall till Dagens Industri.

Han menar att vi nu upplever en repris av 90-talets kris.

- För mig som halvt om halvt gick i pension för två och ett halvt år sedan var det fullständigt osannolikt att man skulle få uppleva 1991-1992 igen. Om någon hade föreslagit mig ett vad för ett par år sedan skulle jag antagligen ha förlorat mycket pengar på det.

Engwall säger till DI att det nya bolaget kommer att köpa för mellan fem och tio miljarder kronor de närmaste ett till två åren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige