Image

Begär granskning av Hemfosas uppstart

BOLAG Företrädare för en av ägarna i Kungsleden vill att det återigen ska utredas om Jens Engwalls och Bengt Kjells agerande i samband med Hemfosas bildande har skadat Kungsleden.
Det kan bli en livlig årsstämma den 28 april.
Publicerad den 24 Mars 2010

Reckon Svenska AB äger 92 000 aktier i Kungsleden. Bolagets vd Anders Persson och ordförande Björn Tarras Wahlberg har skrivit till Kungsledens nuvarande styrelse och begärt att en oberoende granskningsman ska tillsättas för att utreda om Jens Engwall (tidigare vd för Kungsleden, därefter styrelseledamot) och Bengt Kjell (som var ordförande i styrelsen) skadade bolaget i samband med uppstarten av Hemfosa. Utredningen ska även omfatta insiderbrott.

Reckon-paret begär att en hemställan om granskningsmannen ska vara med på dagordningen på årsstämman 28 april.

- Vi har gjort det här i samråd med Aktiespararna. Vi har deras stöd. Nu är nästa sak om vi ska ha ett möte med de större ägarna inför stämman, säger Anders Persson till DI.

Bengt Kjell var ordförande i Kungsleden fram till våren 2009, men avgick efter att det kommit fram att han och Jens Engwall hade åkt runt och presenterat sitt nya bolag Hemfosa för investerare.

Kungsledens revisor Björn Flink från KPMG har granskat agerande och kommit fram till att Kungsleden inte har lidit ekonomisk skada, men rapporten är hemligstämplad.

- Vi vill veta varför revisorns PM är sekretessbelagt. Det väcker en hel del frågor. Den information vi har fått är att revisorn Björn Flink ställde ett ultimatum när han startade utredningen. Han krävde sekretess för all framtid, säger Anders Persson till DI.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så tickar Arnhult-bolagets portfölj nedåt

Transaktioner M2 Asset Management, genom fastighetsverksamheten M2 Gruppen, fortsätter tunna ut portföljen. Denna gång blir det på den sista småländska marknaden som de har kvar i portföljen. Fastighetssverige har kartlagt hur bolaget portfölj krympt det senaste året.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige