Image

Fastighetsbörsen som kärvar – därför dröjer vändningen: "Rekordhög rabatt"

Bolag Större delen av oktober har det varit rött för de flesta noterade fastighetsbolagen på de största listorna, och hittills år är det endast fyra bolag som kan redovisa en positiv utveckling på börsen. Den negativa utvecklingen har lett till rekordhöga rabatter i den noterade fastighetssektorn, och frågan är hur mycket mer bolagen kan sjunka innan den större vändningen kommer? För att försöka bevara detta och andra börsrelaterade frågor tar Fastighetssverige hjälp av JLL:s analyschef Niclas Höglund som ger både hoppfulla och dystra besked för framtiden.
Publicerad den 25 Oktober 2023
- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige