Image

Fastighetsbolag planerar att gå i kloster

Transaktioner Katolska Samfundet Sancta Elisabeths systrar säljer fastigheten Humlegården 50, som till stor del har använts som kloster och vårdboende. Estancia köper fastigheten för 106 miljoner kronor.
Publicerad den 1 Mars 2011
Humlegården 50. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Humlegården 50. Bild: Newsec.

Fastigheten är byggd under sent 1800-tal, och sedan 1920-talet har delar av fastigheten fungerat som kloster och vårdboende. 1 400 kvadratmeter kommer att bli tomställda då samfundet flyttar sin verksamhet till Stäket i Järfälla. I resten av fastigheten finns det kontors- och butiksytor samt bostäder.

?Vi överväger att flytta vårt eget kontor till den här fastigheten och planerar att konvertera resterande delar av de lediga ytorna till bostäder, säger Jan-Åke Glommen på Estancia Fastigheter till Fastighetssverige.

Estancia sitter i dag på Engelbrektsplan.

Newsec och Baker McKenzie har varit rådgivare åt säljaren.

Newsec har också anlitats som rådgivare när Estancia säljer fastigheter med byggrätter om cirka 40 000 kvadratmeter kontor, handel och korttidsboende vid Arenastaden i Solna.

Hur går det med den affären?

?Det är stort intresse. Det är ett bra område som dessutom höjs ännu mer av Vattenfalls och Swedbanks flyttar dit. Än så länge har det inte arbetats så mycket med det, men Newsec och vi kommer gemensamt att gå ut med material på Mipim, säger Jan-Åke Glommen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige